Free Dragonball Z 5 Cursors at www.totallyfreecursors.com

Thursday, 20 November 2014

I'm Back !

Assalamualaikum...
Entry terakhir aku bertarikh 20/9/2014. Entry kali ni pula bertarikh 20/11/2014. Tepat 2 bulan aku tak buat entry. Anyway aku bukannya merancang untuk tak buat entry selama 2 bulan. Kebetulan je tepat 2 bulan tu. Anyway, the reason is, I'm busy. So, that's why aku tak dapat nak buat entry. Hurm, busy pasal apa ni? Busy study la. STPM penggal 1 sudah dekat. Ehh, nanti kejap. STPM penggal 1 baru je habis pada Rabu iaitu 19/11/2014. So, entry kali ni aku nak story pasal selama 2 bulan aku tak buat entry.

Aku rasa aku tak buat apa-apa special, cuma study, makan chocolate, download cerita, melayan cerita, berangan, pergi sekolah, jumpa kawan, borak, belajar, tidur. Itu je kut. Wahahaha. Aku skip terus pada apa yg berlaku masa exam je la sebab aku rasa kejadian-kejadian sebelum exam aku dah hilang igatan. Wahahaha.

Pada hari Khamis, 13/11/2014, kita orang exam subjek Perakaunan. Oh tidak, kenapalah akaun yg pertama. Masa tengah menjawab soalan akaun, aku terfikir, macam mana agak 3 orang anak murid aku tu ek? Siapakah? Mereka ialah Thivya, Fairuz dan Fazira. Thivya aku tak risau sangat sebab at least dia ada basic tapi yang lagi dua orang ni aku sangatlah risau. Lepas habis exam, semua orang cakap susah. Kalau yg lebih pandai dari aku pun dah cakap susah, macam mana agaknya bagi Fairuz dan Fazira.

Pada hari Isnin, 17/11/2014, kita orang exam subjek Pengajian Am. Bahagian A ialah objektif dan bahagian B iaitu subjektif, aku tak risau sangat sebab aku rasa aku boleh handle tapi bahagian C iaitu kena jawab 2 karangan daripada 3 karangan agak merisaukan. Dalam masa 2 jam nak kena jawab 3 bahagian tu. Tapi nasib baik bahagian A & B aku dapat siap dalam masa 20 minit dan nasib baik juga 2 karangan tu senang dan aku pernah buat latihan soalannya hampir sama.

Pada hari Selasa, 18/11/2014, kita orang exam subjek Pengajian Perniagaan. Yang ni aku tak nak comment banyak. Semua budak cakap dia orang tak tahu apa dia orang jawab. Yang pasti dia orang jawab dalam bahasa melayu. Lawak apakah yang dia orang buat ni? Ahh, layan je lah. Aku pun tak tahu apa yg aku jawab. Aku dah buat banyak latihan dan aku dah baca banyak tapi satu pun tak masuk otak. Kena resit lah jawabnya.

Pada hari Rabu, 19/11/2014, iaitu hari terakhir exam subjek Ekonomi. Walaupun subjek ni susah tapi aku rasa aku lebih confodent bila jawab ekonomi berbanding akaun dan pengajian perniagaan. Tetiba aku rasa macam menyeronokkan pula ekonomi ni.

Apa pun, aku rasa result nya mungkin tak memuaskan hati aku. Pasti ada yg aku kena resit ni. Pengajian perniagaan 90% aku mungkin kena repeat. Jadi, selama bulan 12 nanti aku nak fokus pada MUET dan pengajian perniagaan. Aku rasa bulan 12 ni je aku boleh betul-betul fokus pada MUET sebab bila sudah mula sekolah tahun depan aku mesti kena tumpukan pada subjek lain. Jadi, selama belum bulan 12, aku nak enjoy. Enjoy macam mana? Aku sudah kumpul banyak drama untuk ditonton + komik manga Fairuz + buat gelang. Opps, buat gelang? Yup, buat gelang. Macam mana buat gelang? Macam ni.

Gambar ni aku ambil dari Mr. Google. Aku banyak belajar dari youtube. Anyway, jangan salah faham, aku buat gelang bukan untuk aku tapi untuk anak saudara aku okay. Tapi mungkin aku buat untuk diri aku juga. Hehehehe. Tengok keadaan lah.
Ini yg aku berjaya buat setakat ni. Anyway merah putih tu aku punya. Itu pun aku buat masa di Johor di rumah anak saudara aku iaitu Husna. Masa aku buat tu pun guna dia punya.

Drama pula, aku ada beberapa drama korea dan 1 anime jepun. Itu pun abang aku yg bagi anime tu sebab aku minta. Nasib baik abang aku ada, tak ada lah susah payah kena download. Nak tahu cerita apa?

Nama anime ni K-On. Bukan kisah pasal cinta tapi pasal band music. Dari kiri ialah Mio (bass), Ritsu (drum), Yui (lead guitar), Azu (guitar) dan Mugi (piano). Aku suka Ritsu tu sebab dia main drum. Aku memang minat pun orang main drum ni sebab bagi aku pemain drum nampak cool dan selalu duduk di belakang dan bagi aku lagi orang yg duduk di belakang nampak cool. Obses dgn cool betul lah aku ni. Wahahaha. Anyway watak utama ialah Yui dan leader ialah Ritsu

Aku rasa sampai di sini saja entry aku. Nak sambung tengok K-On season 2 pula. Nanti dah bulan 12 kena kurang berseronok. Baiklah, sampai di sini saja. Terima kasih kerana sudi membaca dan melawat. Harap terhibur dengan entry kali ini. Sekian.
Assalamualaikum...