Free Dragonball Z 5 Cursors at www.totallyfreecursors.com

Friday, 19 October 2012

Bad Mood..

Assalamualaikum...
Dapat tajuk ni sebab aku beberapa hari ni aku bad mood. Sebenarnya bukannya bad mood tapi aku nak belajar jadi pendiam semula. Aku rindu sangat waktu aku pendiam dan perangai-perangai pendiam aku. Diri aku yg pendiam lebih baik dari yg sekarang. Dari tomboy --> pendiam --> riuh --> pendiam.
Itulah dia urutan perangai aku. Selalu berubah, tapi sekarang ni aku berada di tengah-tengah antara riuh dan pendiam. Sifat pendiam lebih sesuai untuk aku.
Masa aku pendiam dulu, aku ada seorang idola pendiam. Nak tahu siapa? Mestilah nak kan. Nama sebenar dia Vic Zhou, artis Taiwan. Dia pernah berlakon dalam cerita Meteor Garden 1&2, Mars dan Silence. Sebenarnya banyak lagi tapi ni saja yg aku tahu. Dalam cerita Meteor Garden, dia seorang pendiam. Bila dalam cerita Silence dia bukan pendiam tapi dia couple dengan orang bisu. Dalam cerita Mars, aku tak tahu sebab aku tak pernah tengok. Muka dia pun muka pendiam, sama macam aku dulu.
Banyak sebab kenapa aku suka jadi pendiam dari riuh. Sebab aku suka diam ialah, aku tak banyak menyakiti hati orang, berbeza dengan aku sekarang. Dah lah bising, selalu sakitkan hati orang pula tu. Sudah banyak hati orang yg aku sakiti. Masa pendiam aku ni dingin sikit. Maksudnya, macam-macam benda aku tak suka dan suka marah-marah. Contohnya dulu aku memang tak suka dengar bila orang makan ada bunyi, bunyi orang minum air. Aku tak suka dengar bunyi orang menghirup air, mee, dan seumpamanya tapi bukan udara. Sekarang pun tak suka, tapi sudah kurang sedikit.
Masa aku pendiam dulu aku selalu 'hang out' dengan kawan-kawan. Walaupun aku pendiam, tapi aku suka hang out. Tapi sekarang, aku sendiri pun tak tahu kenapa aku kurang nak keluar. Bukan saja my parents tak bagi, tapi diri sendiri pun tak mahu. Kawan-kawan aku yg sudah kenal aku lebih dari 5 tahun pun lebih suka aku pendiam. Bukan dia orang saja yg mahu aku pendiam, aku sendiri pun nak diam.
Cara aku bercakap, suara aku dan muka aku macam orang yg lemah saja. Bila aku marah, aku tak maki hamun tapi aku pandang mata orang yg buat aku marah. Aku akan pandang lama-lama sampai dia rasa takut. Tapi kadang-kadang aku marahlah juga. Cara aku pandang pun macam nak marah orang. Sampaikan ada orang yg tak kenal aku, tanya kawan aku "budak tu ada masalah dgn aku ke sebab pandang aku macam nak makan saja". Cara aku ketawa atau gelak pula simple saja, iaitu sengih. Maksudnya aku hanya angkat mulut belah kanan ke atas. Nak tahu macam mana? Korang try buat.
Sekarang ni cara aku cakap kasar, suara aku kuat dan muka aku happy aku tak suka. Aku marah pula sekejap saja aku boleh pandang mata orang then gelak. Selalunya aku maki hamun. Cara aku pandang pula kadang-kadang serious  dan kadang-kadang tak.Aku gelak pula, gelak besar, tak boleh nak comtrol.
Aku rindu sangat-sangat zaman pendiam aku dan aku inginkan sangat.Aku nak kembali jadi pendiam. Kepada sesiapa yg tak suka aku jadi pendiam, sorry to say lah, aku peduli apa. Ini hidup aku, hak aku! Suka hati akulah nak jadi pendiam atau tidak. Korang tak ada hak langsung nak halang aku.
Baiklah, saya Nurul Ainun Nabilah Binti Zainul Fuad nak mengakhiri cerita pada hari ini. Terima kasih kerana sudi membaca. Kepada yg suka aku jadi pendiam, tolong doakan. Kepada yg tak suka you all can get lose, jangan doakan aku jadi bisu.
Assalamualaikum...